NHS-werknemer sterft na ontvangst van de eerste dosis Pfizer-vaccin


Een vader van vier kinderen uit County Durham in Noordoost-Engeland stierf na ontvangst van de eerste prik van het coronavirusvaccin ontwikkeld door Pfizer Inc. en BioNTech SE.

Chris Moore zat maandenlang vast voordat hij eind vorig jaar terugkeerde naar zijn baan als administrateur bij de National Health Service (NHS). Hij ontving de eerste dosis van het vaccin op 2 januari in het Universitair Ziekenhuis van North Durham. Moore begon twee dagen later symptomen te vertonen en testte positief op het coronavirus.

Hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht vanwege ademhalingsmoeilijkheden. Hij werd op de intensive care geplaatst, maar werd later overgebracht naar een reguliere afdeling nadat hij tekenen van verbetering vertoonde. Kort daarna kreeg hij een terugval en stierf vier weken later op 10 februari. Hij laat zijn vrouw Helen en hun vier kinderen Rebecca, Daniel, James en Thomas achter.

Zijn vrouw weet niet zeker hoe hij COVID-19 heeft opgelopen en gelooft dat het vaccin er niets mee te maken heeft. Maar studies tonen aan dat geen van de vaccins die tot nu toe voor gebruik zijn goedgekeurd, 100 procent effectief is bij het voorkomen van COVID-19, zelfs nadat beide doses zijn toegediend.

Onderzoek toont aan dat het Pfizer-BioNTech-vaccin na slechts één dosis ongeveer 52 procent effectief is. Dat werkzaamheidsniveau kan na de tweede dosis oplopen tot 95 procent. Dit betekent dat sommige mensen die de eerste prik hebben gekregen, nog steeds besmet kunnen zijn met COVID-19 voordat ze binnenkomen om de tweede dosis van het vaccin te krijgen.

Wetenschappers waarschuwden ook dat het minstens twee tot drie weken kan duren voordat de eerste dosis effectief is in het bestrijden van het virus. Dit kan verklaren waarom Moore symptomen vertoonde kort nadat hij zijn eerste dosis had gekregen.

Een tragische dood

Eerbetoon aan de NHS-werknemer is sindsdien binnenstroomd. David Coxon, een goede familievriend, zei dat Moore een familielid was. Coxon zei ook dat Moore een liefhebbende echtgenoot was, die zijn vrouw vaak omschreef als zijn soulmate.

“Ik denk dat hij een erg zorgzame en erg liefdevolle persoon was. Hij leek altijd een glimlachende en gelukkige persoon te zijn, ”zei Coxon. Moore zou zijn verjaardag ook op 26 februari hebben gevierd, dezelfde dag dat zijn zoon, Daniel, 18 jaar oud wordt.

Van Moore’s ervaring in het ziekenhuis zei Coxon dat Moore op een beademingsapparaat werd gezet toen zijn familie werd geroepen om hem te bezoeken. Moore herstelde een beetje na het zien van zijn vrouw en kinderen, maar had nierdialyse nodig. Hij is sindsdien nooit meer volledig hersteld en is kort daarna overleden.

Coxon gelooft dat Moore de ziekte heeft opgelopen toen hij naar het ziekenhuis ging om zich te laten vaccineren. “De trieste waarheid is dat zijn familie het nooit zal weten,” zei Coxon.

Coxon, die zei dat hij namens Helen en de kinderen sprak, voegde eraan toe dat hij wil dat mensen weten dat het virus nog steeds bestaat terwijl premier Boris Johnson zich voorbereidt om de beperkingen vanaf maart te versoepelen.

Coxon heeft een JustGiving-pagina opgezet om het gezin te helpen nadat ze de auto van Moore moesten teruggeven aan de NHS. De NHS ondersteunt de families van personeel die een dierbare hebben verloren aan COVID-19. Omdat Moore niet langer als personeel wordt beschouwd, komt zijn gezin helemaal niet in aanmerking voor financiële steun van de NHS.

“Ze zeggen dat je niet weggaat van verdriet, je gaat ermee vooruit”, zei Coxon. “[Maar] met vier kinderen om te onderhouden, is die reis aanzienlijk gemakkelijker als je niet ook de gezinsauto bent kwijtgeraakt.”

Er sterven er meer na het ontvangen van vaccinaties

Helaas is Moore, om zo te zeggen, slechts een van de vele slachtoffers van het Pfizer-BioNTech-vaccin. Een 60-jarige man uit Orange County, Californië stierf na ontvangst van de tweede dosis van het genoemde vaccin.

Tim Zook kreeg ademhalingsmoeilijkheden en darmproblemen enkele uren nadat hij op 5 januari de tweede prik van het vaccin had gekregen. Hij werd met spoed naar de eerste hulp gebracht van het ziekenhuis waar hij werkte. Hij raakte na twee dagen in coma. Zook stierf vier dagen na het krijgen van de tweede prik.

Zijn zoon, Kyle Zook, zei dat hij wilde blijven leven en vroeg om een ​​beademingsapparaat. Kyle voegde eraan toe dat zijn vader een hoge bloeddruk had, maar verder gezond was.

Onderzoekers hebben sindsdien geprobeerd te bepalen of de vaccinatie een rol speelde bij de dood van Tim Zook

Ondertussen werd de Portugese gezondheidswerker Sonia Acevedo dood aangetroffen twee dagen nadat ze een injectie met het Pfizer-BioNTech-vaccin had gekregen. Haar werkgevers bevestigden dat ze het vaccin op 30 december ontving, maar dat ze niet op de hoogte waren gebracht van enig nadelig effect.

De dochter van Acevedo zei dat haar moeder alleen klaagde over ongemak in het gebied waar ze met het vaccin was geïnjecteerd, maar verder in orde was. Aan de andere kant zei de vader van Acevedo dat ze geen onderliggende gezondheidsproblemen had. “Ik weet niet wat er is gebeurd. Ik wil gewoon antwoorden. ”

Bronnen: DailyMail.co.uk, LosAngeles.CBSLocal.com, BusinessToday.in

Indien u dit artikel nuttig, leerzaam of leuk vond, overweeg dan ons te steunen met een kleine donatie

ReageerLees ReactiesVolg OnsSteun ons

Altijd het laatste onafhankelijke nieuws lezen?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *