Texas beëindigt alle corona maatregelen en gaat op 10 maart ‘100% open’ – Xandernieuws


————————————————————————————————————————————–

‘Ik heb zojuist aangekondigd dat Texas 100% open is. ALLES. Ik heb ook de mondkapjesplicht in de hele staat beëindigd.’ Gouverneur Greg Abbott liet er ondanks tegenstand van de CDC dus geen misverstand over bestaan. Wat hem betreft zullen 30 miljoen Texanen weer zo snel mogelijk een normaal leven kunnen gaan leiden.

‘Teveel Texanen zijn aan de zijlijn gezet van kansen op een baan; teveel MKB eigenaren hebben moeten worstelen om hun rekening te betalen,’ zei de Republikeinse gouverneur. ‘Het is nu tijd om Texas 100% te openen.’

De nieuwe directeur van de CDC had er nog zo op aangedrongen om de beperkingen niet op te heffen, maar gouverneur Abbott trok zich niets aan van de organisatie die zichzelf liet politiseren, en zich compleet belachelijk maakte door de meeste draconische maatregelen in te voeren tegen een virus dat te vergelijken is met een jaarlijkse seizoensgriep.

Afgelopen donderdag kwamen er in Texas nog maar 1637 zogenaamde ‘corona gevallen’ bij, het laagste niveau in 5 maanden. Ook het aantal ziekenhuisopnames is fors gedaald, maar Abbotts ‘executive order’ laat wel ruimte voor rechters om nieuwe maatregelen te nemen als de cijfers weer de verkeerde kant op zouden gaan. Tevens zouden wekelijks 1 miljoen Texanen zich laten vaccineren.

Abbotts corona maatregelen kwamen hem op veel kritiek te staan van zijn conservatieve kiezers, die vonden dat hij teveel macht naar zich toe haalde. In het verleden werden hem kansen voor het presidentschap toegedicht, maar afgelopen weekend haalde hij in een belangrijke conservatieve peiling 0%.

Slaat de beruchte vicieuze cirkel weer toe, of houdt Abbott voet bij stuk?

‘Absoluut roekeloos,’ reageerde Gavin Newsom, de Democratische gouverneur van Californië, dat in een zeer strenge, maar volstrekt nutteloos gebleken – eerder averechts werkende – lockdown ging.

‘Terwijl de Texanen nu blij kunnen zijn dat ze de enige staat zijn waar de vrijheid is teruggekeerd, is het enkel een kwestie van tijd voordat de beruchte vicieuze cirkel toeslaat, en de (fake) piek in nieuwe gevallen (zoals bepaald door de (voor dit doel totaal ongeschikte) PCR test, en ongetwijfeld diverse overheidsinstanties), wat het gevolg zal zijn van het verlichten van de maatregelen, de staat dwingt om weer in lockdown te gaan,’ geeft Tyler Durden van Zero Hedge als commentaar. (1)

Of houdt Abbott voet bij stuk, schuift hij de door multi miljardairs gekochte en aangestuurde gepolitiseerde (inter)nationale organisaties en hun nepwetenschappers opzij, en luistert hij eindelijk naar de inmiddels enorme waterval van serieuze tegengeluiden, alsmede ook naar zijn kiezers, die overduidelijk weigeren om nog langer hun leven en toekomst verwoest te laten worden voor een virus met (tot 70 jaar) een IFR van de helft van een gewone griep, en inclusief de ouderen nog steeds met een IFR van een stevige griep?

 

Xander

(1) Zero Hedge
Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur World Travel & Tourism Council , bron Greg Abbott, Governor of Texas , Creative Commons Attribution 2.0 Generic license.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *