‘Niet corona, maar overheid verwoestte de economie’


Gouverneur van de Amerikaanse staat South Dakota Kristi Noem zei afgelopen zaterdag tijdens een bijeenkomst dat niet de pandemie, maar de lockdowns en andere coronabeperkingen verantwoordelijk zijn voor de crash van 2020.

“Corona heeft de economie niet verwoest. De overheid heeft de economie verwoest,” zei Noem onder luid applaus op het podium van de Conservatieve Politieke Actie Conferentie (CPAC), het jaarlijkse congres voor conservatieve Amerikaanse politici en hun aanhangers.

Noem werd door de media en Democratische politici aangevallen vanwege haar corona-aanpak. South Dakota was de enige staat waar bedrijven en kerken nooit hun deuren hoefden te sluiten, waar nooit een lockdown is ingesteld en waar het dragen van mondkapjes nooit is verplicht. Ook is er in de staat nooit onderscheid gemaakt tussen essentiële en niet-essentiële winkels.

Economische ramp

Ze is één van de weinige gouverneurs die geen strenge lockdowns oplegde aan de bevolking in een poging de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. Deze lockdowns veroorzaakten een economische ramp.

Noem zei dat dr. Anthony Fauci, de Amerikaanse Van Dissel, tegen haar had gezegd dat er op het hoogtepunt van de pandemie 10.000 patiënten zouden worden behandeld in de ziekenhuizen van South Dakota. Dat waren er slechts 600, zei de gouverneur.

“Ik weet niet of jullie het met me eens zijn, maar dr. Fauci zit er vaak naast,” zei Noem, waarna het publiek luid begon te juichen.

Evenwichtige aanpak

“Zelfs tijdens een pandemie moet het gezondheidsbeleid rekening houden met het financiële en sociale welzijn van mensen,” zei ze. “Mensen moeten een dak boven hun hoofd hebben en moeten hun gezin te eten kunnen geven.”

“Wij gaven geen gehoor aan de oproep om het virus ten koste van alles te bedwingen,” aldus de gouverneur. “Wij hebben gekeken naar de data en de feiten, en hebben vervolgens gekozen voor een evenwichtige aanpak.”

Noem zei dat South Dakota nu de laagste werkloosheid van Amerika heeft en dat de economie bloeit. Daarnaast heeft de staat de afgelopen 30 dagen minder coronabesmettingen per miljoen inwoners geregistreerd dan staten die wel kozen voor strenge lockdowns, waaronder Californië, New York, New Jersey en Pennsylvania.[The Epoch Times]

5
4
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *