‘Deksel moet van de beerput’


Het zal velen niet ontgaan zijn dat de vrijheidskaravaan van Forum voor Democratie momenteel door het land trekt. De partij krijgt tijdens bijeenkomsten vooral vragen over corona, maar er komen ook andere onderwerpen voorbij. Zo zijn er mensen die vragen stellen over de zaak-Demmink.

Vandaag kreeg Kamerlid Wybren van Haga een vraag over Demmink nadat de karavaan was neergestreken in Den Bosch. Een vrouw uit het publiek wilde weten wat FVD met deze zaak gaat doen.

“Dat is een zaak die al heel erg lang speelt en waar verschillende politici hun tanden op hebben stukgebeten. Volgens mij heeft Pieter Omtzigt er ook eens een keer uitvoerig onderzoek naar gedaan en hij werd toen teruggefloten. Er werd verteld: je houdt er nu mee op.”

“Het gonst van de geruchten. Er zijn allerlei dingen fout gegaan. Tot 17 maart hebben wij echt geen tijd om ons daarin te gaan verdiepen, maar ik beloof u dat we dit onderwerp na 17 maart toch wel gaan oppakken, want dit soort zaken moet toch wel tot op de bodem worden uitgezocht,” vervolgde Van Haga.

Beerput

Vorige week zaterdag werd in Vlissingen ook een vraag gesteld over Demmink: “De beerput, mag hij open alstublieft?” vroeg iemand.

Van Haga antwoordde: “Het kantelt op het moment dat ze aan onze kinderen komen. Wij hebben gezegd dat kinderen niet de dupe mogen worden en er mag niet getest worden, er mag niet gevaccineerd worden, de scholen moeten gewoon open en tot onze grote verbazing haalde een motie hierover het niet. Liberale partijen zoals de VVD en D66 vinden gewoon dat je dat van kinderen mag eisen, terwijl die kinderen absoluut geen enkele kans hebben om ook maar iets te krijgen van corona. Niets.”

“Er is al vaker geprobeerd om die beerputten open te trekken,” ging hij verder. “Iedereen die zich daaraan probeert te branden, die wordt op de vingers getikt, die wordt gecanceld, die wordt eruit gegooid. Ik heb mezelf nooit in de zaak-Demmink verdiept, maar er is genoeg aanleiding om het wel te gaan doen. En ik beloof u ook dat als wij op 17 maart voldoende zetels krijgen, dat wij ook daar een punt van gaan maken, want de deksel moet inderdaad een keer van die beerput.”

4.7
47
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *