‘Denk dat vaccinatiebewijs onvermijdelijk is’


In Israël is bijna de helft van de bevolking ingeënt tegen corona. Het kabinet van premier Netanyahu heeft een groene pas ontwikkeld waarmee het voor mensen die volledig zijn gevaccineerd of hersteld weer mogelijk wordt om deel te nemen aan verschillende activiteiten.

Israëliërs kunnen dit vaccinatiebewijs een week na de tweede prik via een app op hun telefoon activeren. Daarmee krijgen ze toegang tot onder meer culturele voorstellingen, sportwedstrijden, zwembaden, gebedshuizen, sportscholen en hotels.

In Nederland bestaat er nog geen vaccinatiebewijs voor corona, maar op de website van de Rijksoverheid staat dat er in de toekomst mogelijk wel een officieel vaccinatiebewijs komt.

Eerder schreef de Gezondheidsraad in een advies aan het ministerie van Hugo de Jonge dat instellingen en bedrijven in Nederland in principe ‘de vrijheid hebben om een vaccinatiebewijs te vragen’. Wel moet dat aan strikte voorwaarden voldoen.

Daar gaat het gewoon heen

Voormalig RIVM-baas Roel Coutinho liet gisteravond bij Op1 doorschemeren dat we in Nederland hoogstwaarschijnlijk ook niet ontkomen aan zo’n bewijs.

Boven de 60 jaar weten mensen dat ze risico lopen en gaan ze zich laten vaccineren, maar bij jongeren is het veel lastiger, zei Coutinho. “Ik zat bijvoorbeeld te kijken in Israël, en daar zie je de ontwikkeling dat ze zeggen: je krijgt een vaccinatiebewijs en dan mag je dus van alles doen. Daar gaat het gewoon heen. De politiek zal daarvan zeggen dat het niet kan, maar ik denk dat het onvermijdelijk is.”

4.4
22
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *