In dit Amersfoortse verzorgingstehuis zijn al 10 mensen overleden na coronavaccinatie


Op zaterdag 30 januari werd de eerste bewoner van het Amersfoortse Sint Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis, waar mensen met dementie wonen, gevaccineerd tegen corona. Het vaccineren was gestart. Een aantal dagen later deed zich in het verzorgingstehuis een grote corona-uitbraak voor. Van de 106 bewoners waren er 70 positief getest. Sommige bewoners waren ernstig ziek.

De uitbraak begon vorige week en heeft zich inmiddels in rap tempo verspreid. “De eerste besmettingen werden enkele dagen na de eerste ronde van de vaccinaties geconstateerd. Vorige week liep het aantal besmettingen snel op,” zei een woordvoerder, die toevoegde dat ‘de bron van de besmetting niet te achterhalen is’.

Binnenkort de tweede dosis

De bewoners van het Amersfoortse tehuis kregen het vaccin van Pfizer en BioNTech. Binnenkort krijgen ze hun tweede dosis. Woensdag meldde RTV Utrecht dat sinds de corona-uitbraak in het verzorgingstehuis al 10 bewoners zijn overleden. Volgens de overkoepelende zorgorganisatie Beweging 3.0 ‘is het lastig te zeggen of mensen door corona zijn komen te overlijden’.

De zorginstelling zegt ‘geen mededelingen te doen over individuele gevallen’, maar geeft wel aan dat bewoners vaak ook ‘met andere medische problemen te maken hebben’.

Advocaat Aldert Nijhuis schrijft:

5
7
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *