‘Corona kwam uit lab in Wuhan!’


Een Duitse professor weet 99% zeker dat het coronavirus is ontsnapt uit een lab in Wuhan, zo zei hij tegen Duitse media. Roland Wiesendanger, een natuurkundige van de Universiteit van Hamburg, heeft een paper gepubliceerd waarin hij het bewijs presenteert dat volgens hem laat zien dat het virus afkomstig is van het Wuhan Instituut voor Virologie.

De professor verzamelde meer dan 600 bewijzen, weet Bild. Hij zegt onder andere dat er nog nooit een dierlijke gastheer is gevonden, dat er veiligheidsrisico’s waren en dat er in het lab werd onderzocht hoe je virussen besmettelijker kunt maken.

Hij publiceerde zijn paper 10 dagen nadat een WHO-team onderzoek had gedaan naar de oorsprong van het coronavirus. Het team, waar ook Marion Koopmans deel van uitmaakte, concludeerde dat het ‘extreem onwaarschijnlijk’ is dat het virus uit een lab komt.

Verboden

Volgens Wiesendanger is er meer dan genoeg indirect bewijs dat het uit een lab is ontsnapt. “Ik weet 99,9 procent zeker dat het coronavirus uit het lab kwam,” zei hij tegen de Duitse publieke omroep ZDF.

Hij vermoedt dat het coronavirus door onderzoekers is meegenomen naar Wuhan. Daar is het virus aangepast door middel van zogeheten gain-of-function-onderzoek, om het besmettelijker te maken, zegt de professor. Sommige wetenschappers zijn van mening dat dergelijk onderzoek verboden moet worden.

[Daily Mail]

3.7
3
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *