‘Blijkbaar mag je niet vertellen hoe de zaken zijn gegaan’


We bevinden ons momenteel in een vreemde situatie. De regering die het coronabeleid uitstippelt, wordt geadviseerd door het OMT. Zoals huisarts Berber Pieksma onlangs opmerkte bij de buitenparlementaire onderzoekscommissie zitten in dat OMT geen huisartsen, geen GGZ-deskundigen, geen ethici en geen filosofen. In het OMT zitten wel virologen, maar die hebben geen eed van Hippocrates afgelegd, aldus Pieksma.

Als er vervolgens artsen zijn die zich kritisch uitspreken over het coronabeleid, dan is de kans groot dat zij worden gecensureerd. Dat overkwam ook huisarts Bart ten Hove, die op LinkedIn een bericht plaatste over het gezwabber van het kabinetsbeleid.

“Van ‘mondkapjes werken niet’ naar een mondkapjesverplichting. Van ‘kinderen dragen niet bij aan besmetting’ naar schoolsluitingen om ouders thuis te houden. Van ‘avondklok niet nodig’ naar de strengste lockdown van Europa zonder uitzicht op verbetering. Van ‘het heeft geen zin om asymptomatische mensen te testen’ naar een opzet naar een testsamenleving. En tenslotte van ‘er komt geen indirecte vaccinatieplicht’ naar vrijheden voor mensen die gevaccineerd zijn of werkgevers die een vaccin kunnen gaan eisen,” schreef Ten Hove. De bijdrage van de huisarts werd maar liefst 54.000 keer bekeken voordat LinkedIn ingreep.

De waarheid mag niet gezegd

Het sociale netwerk van Microsoft verwijderde het bericht, waarna Ten Hove opmerkte: “Blijkbaar mag je van LinkedIn niet vertellen hoe de zaken zijn gegaan tot nu toe.”

Veel mensen zijn het roerend eens met de huisarts. “Mooi verwoord door huisarts Bart ten Hove. Wel verwijderd van LinkedIn, maar dat gebeurt met waarheden vrij vaak tegenwoordig,” zegt Joleyn. Berta stelt: “De waarheid mag niet gezegd en hij heeft zo gelijk.” Sjaak reageert: “Alles is waar wat hij hier schrijft.”

Journaliste Fiona Zwart heeft een screenshot gemaakt:

4.9
27
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *