Denen verzetten zich tegen verplicht vaccineren en coronakampen


In november vorig jaar gingen de Denen negen dagen achter elkaar de straat op om te protesteren tegen een totalitaire wet die verplichte vaccinaties mogelijk zou maken. De massamedia zwegen hierover. Tijdens de protesten sloegen de betogers op potten en pannen.

De wet maakte ook gedwongen ziekenhuisopname en isolatie mogelijk. In de oorspronkelijke wettekst kwam 92 keer het woord dwang en 82 keer het woord macht voor. Het Deense kabinet kon de nieuwe wet in werking laten treden zonder parlementaire goedkeuring. De protesten hebben er uiteindelijk toe geleid dat de wet van tafel werd geveegd.

Dictatuur

De regering liet het er niet bij zitten en probeert nu tegen de wil van het volk een indirecte vaccinatieplicht af te dwingen. De Deense overheid is namelijk van plan om in samenwerking met Zweden een digitaal vaccinatiecertificaat uit te rollen. De Deense protestbeweging is weer terug. Eerder deze maand werd voor het parlementsgebouw gedemonstreerd tegen de ‘dictatuur’.

Het is de bedoeling dat mensen in de toekomst zo’n digitaal vaccinatiepaspoort nodig hebben om te kunnen reizen. Het kan ook worden gebruikt voor sportevenementen en restaurants. De betogers zeggen dat een dergelijk paspoort de individuele vrijheid nog verder inperkt.

De Zweedse minister van Volksgezondheid Lena Hallengren kondigde onlangs op een persconferentie aan dat de overheid van plan is om een digitaal vaccinatiecertificaat te verstrekken aan mensen die het coronavaccin hebben gekregen, waarmee ze ‘naar het buitenland kunnen reizen of een geliefde kunnen bezoeken’.

Opmerkelijk

Anders Ygeman, de Zweedse minister voor Digitale Ontwikkeling, zei dat je het certificaat waarschijnlijk ook nodig zult hebben voor andere activiteiten, zoals winkelen en buiten de deur eten.

Dat een land als Zweden met een dergelijke maatregel komt, is opmerkelijk. In Zweden, dat niet in lockdown ging, daalt het aantal coronadoden sneller dan in bijvoorbeeld Groot-Brittannië, waar een strenge lockdown van kracht is.

Gisteren verklaarde de Britse zender Sky News: “De lockdown werkt! Het aantal coronabesmettingen in Engeland keldert.” Dr. Eli David reageerde sarcastisch: “De strenge lockdown in Groot-Brittannië was zo effectief dat hij de verspreiding van corona in Zweden ook heeft gestopt.”

[Wochenblick]

Volg ons hier op Telegram om het laatste nieuws te ontvangen.

5
17
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *