Oostenrijks ambulancepersoneel valt uit na coronavaccinatie


Het coronavaccin wordt momenteel aangeprezen als wondermiddel in de strijd tegen de coronapandemie. De overheid kocht voor honderden miljoenen euro’s in bij verschillende fabrikanten en probeert de vaccins nu aan zoveel mogelijk mensen te slijten. In veel landen is begonnen met het inenten van zorgmedewerkers.

Maandag waren de ambulanceverpleegkundigen van het Oostenrijkse Rode Kruis in Linz aan de beurt. De dag erna meldden ze zich massaal ziek, blijkt uit een bericht van Linz.news. In plaats van de gebruikelijke 20, konden slechts 13 ambulances volledig bemand worden. Er werd zelfs een oproep gedaan aan vrijwillige paramedici om bij te springen.

Meer mensen ingezet

Andere Oostenrijkse reddingsorganisaties hebben inmiddels voorzorgsmaatregelen genomen. Zo heeft de Samariterbund meer mensen ingezet zodat overdag zoveel mogelijk voertuigen kunnen worden bemand. Blijkbaar is men ook daar bezorgd dat de vaccinatie zal leiden tot massale uitval.

De medewerkers van het Rode Kruis zouden vooral last hebben van koorts en hoofdpijn. Dat het ambulancepersoneel uit Linz over het algemeen slechts lichte bijwerkingen heeft gemeld, heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat de meesten van hen een goed werkend immuunsysteem hebben, schrijft het Oostenrijkse magazine Wochenblick. In verschillende landen zijn ernstige bijwerkingen waargenomen, waaronder verlammingsverschijnselen en zelfs overlijdens. In sommige gevallen ging het om mensen die verder gezond waren.

Gestopt

Hoewel zij vlak na de vaccinatie stierven, is er volgens de overheid en media geen verband tussen de vaccinatie en de overlijdens. Er is zelfs een man binnen een half uur na toediening van het coronavaccin overleden.

In de meeste gevallen hadden de bijwerkingen betrekking op het Pfizer-vaccin. Ook het vaccin van AstraZeneca zorgt steeds vaker voor problemen. In de Zweedse regio Sörmland is men gestopt met het verstrekken van dit vaccin toen bleek dat één op de vier mensen last had van bijwerkingen.

[Wochenblick]

Volg ons hier op Telegram om het laatste nieuws te ontvangen.

4.9
39
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *