‘Marion Koopmans heeft banden met Chinese overheid’


Het WHO-team dat in Wuhan onderzoek heeft gedaan naar het coronavirus kon niet vaststellen wat de oorsprong van het virus is, zo werd afgelopen week bekend. Dat het virus afkomstig is uit een laboratorium acht het WHO-team, waar ook Marion Koopmans deel van uitmaakte, ‘extreem onwaarschijnlijk’.

Het team sluit niet uit dat het virus elders is ontstaan en via bevroren voedsel zijn weg naar Wuhan heeft gevonden, een theorie die door China is verspreid. Vrijdag zei WHO-baas Tedros deze week een samenvatting van de bevindingen te zullen publiceren. De Verenigde Staten zeggen de onderzoeksgegevens te willen analyseren.

Er is twijfel ontstaan over de onafhankelijkheid van het team, nu blijkt dat drie hoofdonderzoekers banden hebben met China, meldt Sky News.

Ondermijnt het vertrouwen

Volgens de zender hebben Peter Ben Embarek, Peter Daszak en Marion Koopmans banden met de Chinese overheid. Koopmans was wetenschappelijk adviseur van het CDC in Guangdong. Het feit dat sommige onderzoekers banden hebben met het land dat wordt onderzocht, ondermijnt het vertrouwen in het rapport, zei presentatrice Sharri Markson.

“Het Wuhan Instituut voor Virologie weigerde informatie naar buiten te brengen over de eerste 70 mensen die ziek werden. Er is geen informatie over patiënt nul,” voegde ze toe. “Mogelijk is corona overgesprongen van vleermuis op mens, maar het virus kan ook zijn ontsnapt uit een laboratorium.”

“We hebben onafhankelijke onderzoekers nodig om antwoorden te vinden, geen wetenschappers die ok zijn bevonden door de Chinese overheid,” aldus Markson.

Koopmans spreekt in een reactie van een ‘nieuwe complottheorie’.[Sky News]

4.7
20
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *