‘Kerngezonde’ verpleegster verlamd na tweede dosis coronavaccin: ‘Er is een verband’


Een 42-jarige Griekse verpleegster kon haar benen niet meer bewegen nadat ze de tweede dosis van het coronavaccin toegediend had gekregen. De klachten van de verpleegster, die werkzaam is in het ziekenhuis op het eiland Korfoe, komen overeen met het syndroom van Guillain-Barré, een auto-immuunaandoening die gepaard gaat met toenemende spierzwakte en -verlamming.

De moeder van twee kinderen, die nu in een rolstoel zit, had voor zover bekend geen onderliggende aandoeningen. Gezondheidsdeskundigen proberen te achterhalen of de verlamming gelinkt is aan het vaccin, schrijft de Greek City Times.

“Ze was kerngezond. Dit is een bijwerking van het vaccin, zeker weten,” zei Michalis Giannakos, voorzitter van de vakbond voor ziekenhuismedewerkers (Poedin). “Deze collega had verder geen problemen. Ik weet wat ik zeg.”

Hij voegde toe dat ook andere artsen zeggen dat er een verband is. Giannakos zei dat de verpleegster beide doses van het vaccin heeft gehad en dat ze kort na de tweede dosis koorts kreeg, ondraaglijke pijn had, verlamd raakte in haar benen en naar het ziekenhuis is gebracht. Hij zei dat ze contact met hem heeft opgenomen en nu ‘in een rolstoel zit’.

Ze kan niet lopen

Het ziekenhuis bevestigde op Open TV wat er is gebeurd. “De verpleegster die al 17 jaar in het ziekenhuis werkt, is onder behandeling en wordt momenteel gemonitord door artsen. Ze kan niet lopen,” zei N. Ioannou, hoofd personeelszaken.

Iannou zei verder dat ‘dit een ernstige bijwerking van het vaccin is’ en dat ‘de fabrikant het probleem moet aanpakken en de kosten moet dragen’.

Het Griekse ministerie van Volksgezondheid heeft volgens de Greek City Times nog niet op de zaak gereageerd.

[Greek City Times]

5
29
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *