Joe Biden toegewijd aan radicale ‘Grote Reset’


Joe Biden is inmiddels een week president en velen vragen zich af welke koers hij gaat varen. Eind vorig jaar verscheen er een opiniestuk in de krant The Hill waaruit blijkt dat Biden voorstander is van de Grote Reset.

In juni vorig jaar lanceerden de elites een grote campagne om de wereldeconomie te ‘resetten’. Het plan omvat een aanzienlijke uitbreiding van de macht van de overheid door middel van programma’s zoals de Green New Deal en andere overheidsprogramma’s die bedrijven dwingen om linkse doelen te steunen.

Er zijn twee motivaties voor het voorstel: de coronapandemie (korte termijn) en de zogenaamde ‘klimaatcrisis’ veroorzaakt door global warming (lange termijn). De Grote Reset zou grote delen van de samenleving veranderen. Invloedrijke leiders, activisten, academici, politici en instituten hebben hun steun al uitgesproken voor de plannen.

Is de regering-Biden voor of tegen?

Onder meer het IMF, het World Economic Forum, de VN, staatshoofden, Greenpeace, directeuren van grote bedrijven en financiële instellingen zoals Mastercard en Microsoft maken deel uit van de Grote Reset-beweging.

In Amerika zijn politici niet bepaald loslippig over het onderwerp. Is de regering-Biden voor of tegen dit radicale plan? Er is bewijs dat Biden en enkele van zijn belangrijkste bondgenoten de Grote Reset steunen.

Tijdens een paneldiscussie over de Grote Reset die in november werd georganiseerd door het World Economic Forum zei oud-minister John Kerry – de nieuwe klimaattsaar van de Verenigde Staten – dat de regering-Biden de Grote Reset zal steunen.

Nooit meer hetzelfde

“De Grote Reset zal plaatsvinden,” zei Kerry. “En ik denk dat het sneller zal gaan en met grotere intensiteit dan veel mensen misschien zouden denken.” Hij zei verder dat de Grote Reset ‘noodzakelijk’ is om de ‘klimaatcrisis’ te bezweren. “Joe Biden weet dat meedoen met het klimaatakkoord van Parijs niet genoeg is.”

In juni zei Kerry tijdens een virtuele bijeenkomst van het World Economic Forum dat de coronapandemie een ‘groot moment’ was dat de deur heeft geopend naar de Grote Reset.

Het bewijs over de connectie tussen Biden en de Grote Reset is nu kristalhelder, schrijft Justin Haskins van het Heartland Institute. “Hij wil samen met John Kerry en de rest van zijn regering de Grote Reset naar de VS halen. En als dat lukt, zal het land nooit meer hetzelfde zijn,” aldus Haskins.

[The Hill]

4.8
21
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *