‘alleen dán krijgen wij onze vrijheid terug’


Wat weet premier Mark ‘Build Back Better’ Rutte over het verloop van de coronapandemie wat wij niet weten? In 2019 mocht hij op audiëntie komen bij Klaus Schwab, de geestelijk vader van de ‘Grote Reset’. Wat heeft hij toen besproken? Waarom heeft Rutte het over Build Back Better? Politici als Henk Krol en Thierry Baudet confronteerden hem hier al mee.

De premier ging hier nog niet echt op in, maar zo af en toe licht hij een tipje van de sluier op. Gisteren liet hij zich tijdens het debat over de rellen ontvallen dat we pas weer onze vrijheid terugkrijgen als ‘de strijd tegen het virus gewonnen is’.

Hij zei: “Wat we hebben gezien heeft niets te maken met strijden voor de vrijheid. We nemen deze maatregelen niet voor onze lol. We doen dat omdat we met elkaar vechten tegen het virus. Het is het virus dat op dit moment onze vrijheid beperkt. We moeten dus de strijd tegen het virus winnen, want alleen dan krijgen wij allemaal onze vrijheid terug.”

Rutte heeft er schik in

Wanneer is de strijd tegen het virus gewonnen? Als er geen coronapatiënten meer in het ziekenhuis liggen? Als er geen ‘coronabesmettingen’ meer zijn? Het griepvirus komt normaal gesproken ook ieder jaar terug en leidt ’s winters tot volle ziekenhuizen. En er wordt al vele jaren tegen de griep gevaccineerd.

Terwijl de problemen de spuigaten uitlopen – huiselijk geweld, faillissementen, depressies, zelfmoorden, leerachterstand – blijft onze premier grapjes maken. Hij zei lachend dat hij nu meer macht heeft omdat het kabinet al demissionair is en niet meer naar huis kan worden gestuurd. Ook lachte hij om de corona-ellende van studenten. Hij heeft er duidelijk schik in.

Hou vol

In enkele maanden tijd gingen we van ‘mondkapjes werken niet’, ‘het virus kan niet worden overgedragen op mensen’ en ‘het virus lijkt ongevaarlijk’ naar ‘mondkapjes zijn verplicht’ en ‘het is een heel gevaarlijk en gemeen virus’.

En iedereen hobbelt achter Rutte aan. Tienduizenden mensen de vernieling indraaien door ze onterecht te bestempelen als fraudeur? +2 zetels. In het geniep terroristen steunen in Syrië en dat toedekken? +2 zetels. “Wie zíjn die mensen?”

Hou vol. Nog even een avondklok. Nog even een lockdown. Nog even de winkels dicht. Hou vol. Niet één, maar twee mondkapjes. Een derde golf. Weer een avondklok. Weer een lockdown. Hou nog heel even vol. Nog een vaccin. Een anale coronatest. Ieder jaar vaccineren? Drie mondkapjes? What’s next?

4.7
20
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *