12.000 mensen testen positief op corona ondanks coronavaccin


In Israël zijn meer dan 12.400 mensen positief getest op corona nadat ze waren gevaccineerd. 69 van hen hadden inmiddels ook hun tweede dosis gehaald, zo liet het Israëlische ministerie van Volksgezondheid weten.

De meeste mensen raakten besmet nadat ze hun coronavaccin hadden gekregen. Er is ook een grote groep mensen die twee weken na de eerste prik positief testte. Tegen die tijd zou je al enige immuniteit opgebouwd moeten hebben tegen het virus.

Dinsdag klaagde de Israëlische corona-tsaar Nachman Ash tegenover ministers dat de eerste dosis van het Amerikaanse Pfizer-vaccin onvoldoende beschermt. Het blijkt ‘minder effectief dan we hadden gedacht’. Hij voegde toe dat de effectiviteit ‘lager is dan Pfizer had gezegd’.

Ash waarschuwde ook dat het vaccin mogelijk niet beschermt tegen nieuwe varianten van het virus.

Illegaal experiment

Israël is een maand geleden begonnen met vaccineren en inmiddels hebben honderdduizenden mensen hun tweede dosis gehad. Ondanks de lockdown en massale vaccinaties laat het aantal coronabesmettingen geen dalende trend zien. Overheidsfunctionarissen geven ‘de Britse variant’ daar nu de schuld van.

De krant Calcalist schreef bovendien dat Israël en Pfizer momenteel een grootschalig illegaal experiment uitvoeren op mensen. Volgens de krant zou de vaccinatiecampagne onethisch zijn. Inmiddels is het artikel volledig herschreven.

[Times of Israel, RT]

4.8
31
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *