‘We gaan jou uit je gezin trekken’


De Belgische professor Dirk Devroey, decaan geneeskunde en farmacie aan de Vrije Universiteit Brussel, vindt het geen slecht idee om – naar Chinees voorbeeld – een hotelquarantaine in te voeren voor mensen die besmet raken met corona. Dat zei hij maandag in het tv-programma Terzake.

In China zijn zeer strenge regels ingevoerd voor reizigers die het land binnenkomen. Zij moeten 14 dagen in quarantaine. Zo’n quarantaine zou volgens Devroey nut hebben omdat het ‘erg ontradend werkt en zeer efficiënt is’. Hij gaat zelfs nog een stap verder en vindt dat de mensen die in eigen land besmet zijn tijdelijk bij hun gezin weggehaald moeten worden en in hun eentje in een hotelkamer moeten verblijven. “Het grootste aantal besmettingen vindt plaats binnen het eigen gezin.”

“We gaan jou uit je gezin trekken en we gaan jou twee weken in een hotel zetten,” aldus Devroey.

Concentratiekampen

Professor Hendrik Vuye van de Universiteit van Namen reageert op Twitter: “Concentratiekampen zijn nog veeeeeel efficiënter. Wat scheelt er toch aan de opleiding geneeskunde? Een vak mensenrechten zou alvast geen kwaad kunnen.”

RIVM-baas Jaap van Dissel deed begin vorig jaar ook opmerkelijke uitspraken over quarantaine. Hij zei dat ‘gezinsleden die niet ziek zijn en waarvan tests aantonen dat ze niet besmet zijn uit de gezinssituatie gaan en dat personen die ziek zijn in het huis blijven’. De kinderen kunnen dan ergens anders worden opgevangen, aldus Van Dissel.

Ondernemer Hans van Tellingen twittert hierover: “Van Dissel wil de kinderen weghalen bij de ouders. Ik trek deze dystopie niet meer.”

5
26
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *