Californië raadt aan om de batch met Moderna-vaccins te schorsen vanwege het grote aantal ongewenste voorvallen


Moderna, de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) en de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) beoordelen momenteel de batch nadat ongeveer 10 mensen “een mogelijke ernstige allergische reactie” hadden opgelopen.

Volgens het California Department of Public Health worden doses van Moderna Lot 041L20A ervan verdacht een “hoger dan normaal aantal ongewenste voorvallen” te veroorzaken, en moeten ze worden opgeborgen voordat een proef wordt afgesloten.

De genoemde incidenten lijken te zijn gelokaliseerd in een enkele gemeenschapskliniek, die naar verluidt enkele uren gesloten was nadat de bijwerkingen waren gemeld. In totaal is de batch van 330.000 doses verdeeld onder 287 aanbieders in de staat, maar dit is de eerste keer dat een allergische reactie erop is gemeld, zei staatsepidemioloog dr. Erica S. Pan.

Facebook heeft ons een schaduwban gegeven. Klik hier om ons te volgen op Telegram zodat u dagelijks onze nieuwste artikelen te zien krijgt!

Een acute allergische reactie werd eerder gemeld in Boston in december nadat een arts een Moderna-vaccin had gekregen. Tegelijkertijd onderzoeken Amerikaanse medische autoriteiten ook verschillende gevallen van ernstige reacties op de Pfizer / BioNTech-coronavirusmedicatie.

Volgens de Johns Hopkins University is Californië de zwaarst getroffen Amerikaanse staat, met ongeveer 3 miljoen geïnfecteerden (waarvan 1 miljoen in Los Angeles) en meer dan 33.000 doden.

Bronnen: Sputnik

Indien u dit artikel nuttig, leerzaam of leuk vond, overweeg dan ons te steunen met een kleine donatie

ReageerLees ReactiesVolg OnsSteun ons

Altijd het laatste onafhankelijke nieuws lezen?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Source link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *