‘Het verzet groeit. Steeds meer mensen worden wakker’


Bij het protest op het Museumplein in Amsterdam zijn meer dan 100 mensen opgepakt. Volgens de gemeente waren sommige mensen ‘duidelijk uit op een confrontatie’. Ooggetuigen vertellen een heel ander verhaal.

Neuroloog Jan Bonte deelt op Twitter een ooggetuigenverslag van een huisarts die samen met een collega heeft deelgenomen aan de demonstratie tegen de coronamaatregelen. De overheid sloeg een vreedzame protestactie uiteen via een noodverordening waarvoor geen valide onderbouwing was, stelt Bonte.

“Er waren heel veel mensen op het Museumplein. De sfeer was gemoedelijk. We schatten dat er minstens 5000 mensen waren. Misschien wel meer,” laten de huisartsen weten. Al vrij snel riep de politie waarschuwingen via megafoons en even voor 15.00 uur gingen de waterkanonnen aan. “Dat was afschuwelijk om te zien.”

Iets heel erg mis

De ME naderde van alle kanten het Museumplein met wapenstokken, waarna mensen begonnen te rennen. Eén van de huisartsen kwam bij het Van Gogh Museum uit, waar agenten met schilden, knuppels en helmen stonden. “Ik begon te huilen en liep naar ze toe: ‘Waarom doen jullie dit? Waarom zijn jullie tegen het volk?’ Ze keken me zwijgend aan en wezen de richting waarin de menigte moest gaan.”

De huisarts zei het heel erg te vinden dat de politie er niet meer voor ons is. “Als een regering de ME inzet tegen onschuldige burgers is er iets heel erg mis.” Toch is de arts hoopvol: “Het verzet groeit. Steeds meer mensen worden wakker.”

5
26
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *