angsten voor de Covid varianten in het VK zijn overdreven, zegt een vooraanstaande Amerikaanse microbioloog


In zijn korte maar zeer informatieve videopresentatie vertelt de vooraanstaande Amerikaanse microbioloog prof.Vincent R. Racaniello waarom de meeste virale mutaties en ‘varianten’ van weinig belang zijn, en waarom beweringen dat het beter overdraagbaar is, niet worden ondersteund door de echte wetenschappelijke gegevens

Dit roept dan de vraag op: zijn Europese landen in paniek en sluiten ze hun grenzen op basis van nepnieuws dat wordt verspreid door de Britse regering en de reguliere media?

Prof. Racaniello wijst erop dat de NERVTAG-wetenschapsadviseurs van de Britse regering de echte wetenschap niet volgen in hun biologische dreigingsevaluatie, en legt uit dat “… ik uiteindelijk bezwaar maak tegen het gebruik van epidemiologische gegevens om de biologische eigenschappen van een virus te bepalen. Je moet experimenten met het virus doen om te bewijzen dat je een verhoogde overdraagbaarheid hebt, of op zijn minst eigenschappen die consistent zijn met een verhoogde overdraagbaarheid, en dat is simpelweg niet gedaan. ”

“Naar mijn mening is alle hype over deze variant ongegrond”, zei Racaniello.

“Velen van hen (mutaties) zijn neutraal – ze doen niets, en (slechts) sommige kunnen een impact hebben. Tot dusver met SARS-COV-2 waren de effecten minimaal. Ik heb er geen gezien die echt het verloop van de ziekte veranderde. Als we er een hadden die de eigenschap veranderde, zou het een ‘stam’ worden genoemd, maar we hebben naar mijn mening nog geen nieuwe soorten – alleen varianten, “zei Racaniello.

Hij voegde eraan toe: “Het SARS-COV-2-genoom muteert altijd. Maakt het uit? De echte vraag is of de mutaties aminozuurveranderingen veroorzaken in eiwitten die een verschil maken.”

In zijn presentatie (zie video hieronder) geeft Racaniello ook commentaar op de onwaarschijnlijkheid van de NERVTAG-commissie en haar “gematigde vertrouwen” dat de nieuwe variant meer overdraagbaar is. Een GISAID-opmerking citeren die zegt:
“Zoals bij vele gelegenheden eerder gezien, worden mutaties van nature verwacht voor virussen en zijn ze meestal gewoon neutrale regionale markers die nuttig zijn voor het traceren van contacten. De waargenomen mutaties hebben zelden invloed gehad op de virale fitheid en hebben bijna nooit invloed op de klinische uitkomst, maar de gedetailleerde effecten van deze mutaties blijven bestaan. ”
Met andere woorden: dergelijke virale mutaties komen vaak voor en worden verwacht. Volgens Racaniello, “kunnen ze eigenlijk een rol spelen bij het verzwakken, ze kunnen het virus minder virulent maken – wat je helemaal niet hoort. Het enige wat je hoort is ‘verhoogde transmissie’.”

Inderdaad, dat is alles wat we horen van de Britse regering en haar mediapartners – wier berichtgeving en retoriek hebben geleid tot internationale grensafsluitingen en meer lockdowns voor Groot-Brittannië die zijn uitgevaardigd door minister van Volksgezondheid Matt Hancock.

Parlementsleden roepen nu Hancock op om af te treden vanwege zijn vele feitenvrije verklaringen en niet-wetenschappelijke beweringen over de verspreiding van COVID-19, en ook vanwege zijn verontrustende overmoed om Britse steden en de economie te sluiten.

Berichten in de media hebben gesuggereerd dat er aanwijzingen zijn dat de huidige hysterie over de ‘nieuwe variant’ mogelijk is beïnvloed door de in ongenade gevallen Britse epidemioloog Neil Ferguson van het Imperial College, die de regering onlangs weer toeliet in haar NERVTAG-wetenschappelijke comités – waardoor er echte bezorgdheid ontstond over het gebruik van dubieuze computermodellering door Ferguson, en het gevaar van verergering van zijn eerdere mislukkingen die werden gebruikt om de oorspronkelijke lockdown in maart 2020 te verdedigen.

Wat nog belangrijker is, voegde Racaniello eraan toe, is dat niemand doet alsof hij zo’n dramatische beslissing heeft genomen op basis van een PCR-test. “PCR-sequencing kan deze vraag niet beantwoorden. Nucleïnezuur is geen infectieus virus”, zei Racaniello.

Vincent R. Racaniello is een Higgins Professor bij de afdeling Microbiologie en Immunologie aan het College of Physicians and Surgeons van Columbia University. Hij is ook co-auteur van een leerboek over virologie, Principles of Virology.

Bekijk zijn presentatie hier:

Indien u dit artikel nuttig, leerzaam of leuk vond, overweeg dan ons te steunen met een kleine donatie

ReageerLees ReactiesVolg OnsSteun ons

Altijd het laatste onafhankelijke nieuws lezen?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Source link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *