World Economic Forum bespot voor het vergelijken van KLIMAATVERANDERING OP VENUS met die op aarde


Als het gaat om de strijd tegen klimaatverandering, denken de techneuten van het World Economic Forum dat we kunnen leren van de planeet Venus, waar de oceanen en het mildere klimaat verwoest waren. Dat alles, terwijl niemand op Venus ooit auto heeft gereden.

“We kunnen veel leren over klimaatverandering van Venus, onze zusterplaneet”, las deze week een artikel op de website van het World Economic Forum (WEF). Volgens het bericht hebben nieuwe wetenschappelijke modellen onthuld dat Venus gedurende een groot deel van haar geschiedenis oppervlaktetemperaturen had die vergelijkbaar waren met die van de huidige aarde, compleet met oceanen, regen en zelfs sneeuw.

Dat veranderde allemaal toen voortdurende vulkaanuitbarstingen genoeg kooldioxide in de atmosfeer spuwden om van de planeet de brandende, onbewoonbare woestenij te maken die het nu is.

Enorme vulkaanuitbarstingen, die hier op aarde elke 20 tot 30 miljoen jaar plaatsvinden, zouden hetzelfde kunnen doen met onze planeet, waarschuwde het WEF-artikel, en zouden onze planeet permanent veranderen zoals het verbruik van fossiele brandstoffen nooit zou kunnen.

Dat wil niet zeggen dat door de mens veroorzaakte klimaatverandering hier op aarde niet bestaat – waarvan we, in tegenstelling tot Venus, zeker weten dat het al een tijdje bewoonbaar (en bewoond) is.

Facebook heeft ons een schaduwban gegeven. Klik hier om ons te volgen op Telegram zodat u dagelijks onze nieuwste artikelen te zien krijgt!

Maar dergelijke voorspellingen zijn apocalyptisch, en voor een legioen online commentatoren ondermijnden ze het argument van het WEF dat de mensheid dringend naar een koolstofvrije economie moet gaan om de opwarming van de aarde te overleven – allemaal onderdeel van de post-coronavirus ‘Great Reset’ die de organisatie en haar aanhangers in de politiek voor ogen had.

“Als Planeet Venus maar naar de scheldende spijbelende tiener had geluisterd”, tweette de conservatieve expert Stephen Miller, in een duidelijke verwijzing naar de Zweedse klimaatactivist Greta Thunberg, wiens kruistocht tegen fossiele brandstoffen vorig jaar de krantenkoppen domineerde.

Hoewel cataclysmische vulkaanuitbarstingen mogelijk een koolstofbelasting, een autoverbod of een ‘Green New Deal’ die hier op aarde is aangenomen, ongedaan zouden kunnen maken, ging het artikel van het WEF niet in op de effecten van door de mens veroorzaakte klimaatverandering – het vermeldde het gewoon niet.

Mocht dat gebeuren, dan heeft het WEF zijn ogen al op de maan gericht en voorspelt het een ‘goudkoorts’ in de komende decennia, nu bedrijven en regeringen erop uit zijn om de kale ruimterots van zijn kostbare thorium, uranium en helium te ontdoen.

Bronnen: RT

Indien u dit artikel nuttig, leerzaam of leuk vond, overweeg dan ons te steunen met een kleine donatie

ReageerLees ReactiesVolg OnsSteun ons

Altijd het laatste onafhankelijke nieuws lezen?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Source link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *